Az idegrendszer nem tesz különbséget

aközött, amit elképzel, vagy amire emlékszik. Hisz a kisülések ugyanazon az idegpályán mennek végbe…

Belegondoltál már abba, hogy tényleg: a kisülések mindig ugyanazon az idegpályán mennek végbe…voltál már úgy, hogy reggel felébredtél, s bizony, nem voltál biztos abban, hogy vajon álmodtad az egészet, vagy tényleg megtörtént?
Álom, vagy valóság? Szinte mindegy. Gondolat. Érzés. Kép. Hang. Hő. Testérzet. Ez mind, külön-külön, vagy egyszerre, számtalan variációban, ámde nálad egyedi módon gondoskodnak arról, hogy megtapasztalhasd a körülötted lévő világot.
Micsoda eszköz, micsoda lehetőség!
Ha van elég képed, ha van elég fantáziád, ha van elég motivációd, akkor játssz velem egy kicsit!
Képzeld el, hogy ma reggel, amikor felébredtél, s kinéztél az ablakon, mit láttál. Megvan? Ez egy emlék. A ma reggel emlékképei, amelyek beleívódtak a retinádba, s amelyekre most, a kérésemre visszaemlékeztél.
Vizsgáld meg ezt az emléket: mit láttál egészen pontosan? Milyen színe volt? Mit éreztél, miközben kinéztél az ablakon? Mi volt körülötted, hogyan érezted magad? Tudnád most érezni? Hát, persze, hogy tudnád.
És most képzeld el, hogy holnap reggel felkelsz, rendkívül elégedetten ülsz  le az asztalodhoz, s érzed, ahogy kellemes meleg árad szét benned, az elégedettség érzése, amely végigfut teljes valódon, s érzed: igen, ezért érdemes élni. Érezd a hálát, hogy itt lehetsz, hogy élhetsz, hogy képes vagy érezni. Nos? Sikerült? Szerintem igen:) Nos, ez a képzelet. A kettő között egyetlen különbség van: az egyik már megtörtént. A másik majd holnap történik meg. S mi lenne, ha erről álmodnál? Szerintem Te is tudod: ugyanez. Ugyanúgy lennének képei, hangjai, illatai, érzetei.
Biztosan tudod, mire akarok kilyukadni, igaz?

Ha az idegrendszer nem tesz különbséget ezek között, akkor bizony ez a határtalan lehetőségek birodalma. Hisz elég párszor elképzelni valamit, tudni, érezni, amit kell, s máris ráléptél a megvalósítás útjára.
Egy kis gyakorolni való, hogy utána könnyebben menjen:

  1. Képzeld el, hogy nagyon fáradt vagy. Egész nap dolgoztál, majd leszakad a lábad, fáj a hátad is, alig várod, hogy végre lefekhess aludni… majd tégy rá gondolatban egy cimkét: Ez csak egy gondolat.
  2. Képzeld el, hogy most ébrendtél: kialudtad magad, lelkes vagy, tele tettvággyal, alig várod, hogy a családod felébrendjen, s hogy kezdődjön a nap….
  3. Képzeld el, hogy nyár van, s épp a kedvenc helyeden hűsölsz egy könyvvel a kezedben. Csend van, béke, nyugalom…érzed, milyen érzés?
  4. Képzeld el, hogy mától kezdve minden sikerül. Bármihez nyúlsz, úgy tűnik, melléd szegődött a szerencse, mert az megoldódik, megvalósul, kialakul, úgy, ahogy szeretnéd. Megérzed a siker ízét, s eldöntöd: még szeretnél ebből, szeretnéd ezt gyakrabban érezni, szeretnél nagyobb törődést, nagyobb figyelmet, nagyobb elismerést, s most, mintegy varázsütésre megkapod: mindenki ott van, aki számít, élő, vagy holt, nem lényeges, s mindenki büszke rád.
  5. Képzeld el, hogy egyre több pénzed van: egyre több mindenre jiut, mindened megvan, amit csak szeretnél. Boldog vagy és egészséges, csak úgy sugárzik belőled a szépség és a jóság, s ezt mások is érzik és látják rajtad

Megosztás